Despre companie

Lux Proba are vînzări pe întreg teritoriul republicii — reţeaua angro a holdingului cucereşte toate regiunile ţării, apropiindu-se maximal de consumator. Întreprinderea oferă condiţii avantajoase şi cel mai bun raport preţ/calitate, asigură livrarea rapidă a încărcăturii la destinaţie cu ajutorul unor mijloace moderne de transport şi tinde spre aceea ca, mărfurile şi serviciile ei să fie accesibile unui număr cît mai mare de locuitori ai Moldovei.

Clienţii companiei sunt marile centre comerciale ale capitalei precum: „Metro Cash&Carry Moldova”, „Fourchette”, „Green Hills”, „Fidesco”, „Supermarket № 1”, şi mai mult de alte 6000 de organizaţii pe tot teritoriul republicii.

Lux Proba — reprezintă mai mult de 350 de colaboratori profesionişti, 42 de maşini pentru livrări şi 89 reprezentanţi de vînzări care, călăuziţi de motto-ul: “Produse de calitate prin servicii de calitate “ tind să facă produsele celor mai buni producători ai lumii accesibile în orice punct al Moldovei.

COMPANY HISTORY

Pe parcursul dezvoltării istorice a Lux Proba, una dintre priorităţile activităţii noastre a fost îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor, oferite pe piaţa Moldovei. În cei 10 ani de activitate, compania a reuşit să se afirme ca un partener de încredere şi să merite reputaţia unui jucător cinstit pe piaţa Moldovei.

1997

Înfiinţarea Lux Proba, începutul activităţii în sfera distribuţiei mărfurilor de larg consum.

1999

Începe o nouă etapă în istoria Lux Proba. Compania se angajează în distribuţia exclusivă a articolelor de tutungerie aparţinînd producătorului Philip Morris International şi a prestigioaselor accesorii marca S. T. Dupont.

2000

Lux Proba îşi încearcă puterile într-un nou rol: la spectrul larg de interese ale companiei se adaugă importul de scaune aparţinînd producătorului Аrt Меtal Furniture (Dnevropetrovsk) şi a mobilei de birou aparţinînd concernului МЕRX (Kiev).

2003

În acest an holdingul Lux Proba şi-a extins portofoliul de produse cu celebrele branduri de bere, producţia aparţinînd Producătorului rus de bere Compania „Baltica”.

2004

Holdingul Lux Proba devine reprezentantul exclusiv al produselor companiei „Nestle” pe piaţa moldovenească, înfiinţînd o unitate separată, care se ocupă de vînzările unui mare sortiment de produse aparţinînd acestui producător

2006

Se completează portofoliul de produse oferite, este semnat contractul cu compania “Sibirskiy bereg”, Lux PRoba devenind importator exclusiv şi distribuitor al produselor acestei companii.

2005-2006

Lux Proba se transformă dintr-o companie regională în una republicană, sunt deschise filiale la nordul şi sudul republicii, mai cu seamă în oraşele Edineţ şi Cahul.

2007

Noul partener — SA «Veda» — adaugă în lista celebrilor producători, cu care colaborează Lux Proba, branduri de băuturi alcoolice precum, „Russkii razmer” şi  “Hlebnaya doroga”. Tot în acest an compania continuă să-şi extindă sfera de activitate operaţională, deschizînd filiale în oraşele Bălţi şi Comrat.

2008

Extinderea statului de personal şi succesul care însoţea compania au condiţionat deschiderea în capitală a unui nou sediu Lux Proba, corespunzător imaginii unei corporaţii moderne aflată în dezvoltare dinamică.

2011

O etapă importantă în dezvoltarea Lux Proba Grup. Contract pentru importul și distribuția produselor Vitmark Ucraina în Moldova.

2012

Lux Proba Grup devine distribuitor al Grupului de companii Trans-Oil. Calitatea înaltă a produsului și eforturile echipei noastre au permis ca uleiul Floris și multe alte produse ale partenerului nostru să devină solicitate în toată Moldova.

 

 

2015

Anul acesta, Lux Proba Grup a încheiat un acord de import și distribuție cu fabrica de îmbuteliere de apă minerală Morshinska Oscar PrJSC. Cetățenii Moldovei au primit acces la produse de înaltă calitate – apa minerala Morshinska.

2019

Lista companiilor care au încredere în Lux Proba Grup a fost completată cu Ahmad Tea CIS LLC. Ceaiul englezesc de calitate a devenit disponibil pentru toți locuitorii Moldovei.

    Formular de feedback

      Sugerează un candidat